mueslibrokken uit de oven, voor 16 stuks

mueslireep115g boter, plus extra voor het invetten
4 el honing
25g witte basterdsuiker
300g havervlokken
30g gedroogde veenbessen
30g dadels (zonder pit), in stukjes
20g hazelnoten, gehakt
80g amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 170°c. Beboter een bakblik van 20x20cm.

Smelt de boter met de honing en de suiker in een pan op laag vuur en roer goed. Voeg de overige ingrediënten toe en schep alles om.

Schep het mengsel in het bakblik en druk het stevig aan.
Bak de koek 20-30 minuten.

Haal het blik uit de oven en zet weg.
Snijd de afgekoelde koek in 16 vierkante stukken

tip

Wil je echt gezonde repen?
Vervang boter door amandelpasta, vervang basterdsuiker door ongeraffineerde rietsuiker en gebruik agavestroop (of maisstroop of ahornsiroop of…) in plaats van honing.

Als je een recept aanpast, houd dan goed in de gaten of de massa niet te nat of te droog is voordat ze in de oven gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *