koud bereide mueslirepen, voor 12 stuks

mueslibrokken sappig185g gemalen amandelen
150g geroosterde muesli
12 dadels zonder pit, in stukjes
170g gedroogde pruimen zonder pit, in stukjes
50g rozijnen, gehakt
50g gedroogde veenbessen
80g zonnebloempitten
2,5 el lijnzaad of chiazaad
110g amandelen, licht geroosterd, gehakt
2,5 el cacaopoeder
2 tl kaneelpoeder
2,5 el tahin (of amandelpasta)
80 ml ahornsiroop
2,5 el appelsap

Vet een bakvorm van 20×20 cm in en bekleed met bakpapier of plasticfolie.

Schep in een kom alle droge ingrediƫnten door elkaar en houd 100g muesli apart.

Klop in een andere kom de tahin, ahornsiroop en het appelsap goed door elkaar.
Voeg dit toe aan het mueslimengsel en schep het erdoor.
Voeg als het te droog is nog wat sap toe.

Druk het mengsel in de bakvorm, strooi de apart gehouden muesli erover, dek af met plasticfolie en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Snij in 12 repen.

tip

Kijk eens goed wat je nog in huis hebt voordat je boodschappen doet. Alle soorten gedroogd fruit, noten en zaden kunnen voor deze repen worden gebruikt. Creativiteit kent geen grenzen.

Maak het jezelf gemakkelijk en hak alle gedroogde vruchten fijn in de keukenmachine.

Vervang of laat weg wat je niet zo lekker vindt.